- 2 vinete
- 3 rosii
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei masline
- sare dupa gust
- 10-15 frunze de loboda
- Pentru
un pranz gustos, sanatos si care nu depaseste limita impusa de dieta,
recomandam vinetele umplute cu legume. O portie nu are mai mult de 250
de calorii si este destul de mare. Mirosul vinetelor coapte se va
raspandi in toata casa asa ca s-ar putea ca si cei care nu tin dieta sa
atenteze la pranzul vostru.
Cum preparam vinetele umplute cu legume?
Alegem vinete de o marime medie. Cele mici vor fi neincapatoare pentru legumele cu care le vom umple iar cele mari depasesc un pic o portie ( o portie insemnand o jumatate de vanata umpluta). Le spalam bine si le taiem in jumatate, pe lung. Urmeaza sa le golim de pulpa, taind de jur imprejur cu un cutit cu varful subtire. Nu taiati chiar pe langa coaja ci mai lasati 1 cm, astfel incat sa ramana o baza solida pentru umplutura ce urmeaza a fi adaugata. Cum spuneam, taiati de jur imprejur, ca si cum ati decupa, iar apoi taiati pe lung miezul, pentru a-l putea scoate usor. Aveti grija sa nu taiati si coaja. Necesita putina atentie dar o sa finalizati cu succes operatiunea.
In continuare, miezul pe care il scoateti il taiati cubulete si il puneti in tigaia incinsa cu putin ulei de masline. Adaugati si restul legumelor taiate tot cubulete si acoperiti cu un capac pentru a se cali. Potriviti cu putina sare, puneti si patrunjelul si loboda tocate, amestecati si incepeti sa umpleti vinetele. Avand cuptorul deja incalzit la 190 grade C, asezati vinetele umplute intr-o tava (ar fi bine sa puneti hartie pentru copt) si le lasati 20 de minute. Nu stiu daca va imaginati mirosul ademenitor… . Serviti cat sunt calde dar sunt delicioase si reci.
Sfat pentru cei care nu tin dieta: puteti adauga in ultimele 5 minute cascaval sau parmezan razuit.
6 iulie 2013
Vinete umplute cu legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.