Aperitive

                                                       Mini pizza aperitiv





    Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie (25 g)
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei masline
  • 160 ml apa calda
  • 150 ml sos rosii
  • 150 g sunca
  • 100 g cascaval
  • piper negru dupa gust
  • 15-20 frunze rucola
  • 15-20 frunze marar proaspat
  •  

    Cum se prepara pizza aperitiv?

    Inca de la inceput mentionam ca nu punem la fel de multe ingrediente ca la o pizza normala. Altfel cum am putea sa le servim cu eleganta?! Incepem cu aluatul. Puneti apa intr-un bol mai mare, adaugati zaharul, sarea, uleiul de masline si drojdia. Amestecati bine si adaugati faina, cate putin, in ploaie. Cand aluatul devine greu de amestecat este timpul sa il framantati cu mana. Intindeti aluatul si decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme de biscuiti. Daca nu aveti, folositi cu incredere un pahar. Lasati aluatul decupat pentru mini pizza timp de 15 minute. Intre timp, puneti cuptorul la preincalzit, la 180 grade C. Taiati sunca in asa fel incat sa se incadreze in interiorul cercului de aluat. Razuiti cascavalul si pregatiti sosul de rosii si ierburile aromatice.
    Luati fiecare pizza si o ungeti cu sos, puneti o feliuta de sunca, presarati cascaval si nu uitati de piperul negru. Le puneti la cuptor timp de 15-20 de minute. Nu uitati sa le coaceti intr-o tava in care ati pus hartie speciala. Cand sunt gata le decorati pe fiecare in parte cu frunze de rucola si marar.


    Oua umplute cu pasta de somon




     

    Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 buc file somon afumat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • 1 ceapa rosie medie
  • Pentru maioneza
  • 2 galbenusuri
  • aprox 1/2 cana ulei sau cat cuprinde
  • piper negru macinat
 Aveti nevoie de 6 oua fierte tari. Le decojiti, le taiati in doua, pe lung, scoateti galbenusurile si le puneti intr-un bol. Taiati in bucati mici somonul afumat si galbenusurile si le puneti in bol. Tocati marunt ceapa rosie si o adaugati in bol. Turnati zeama de lamaie  si maioneza si potriviti cu sare. Maioneza o faceti din doua galbenusuri si o bateti usor usor cu ulei pana ce se incheaga. Acum, amestecati usor toate ingredientele si umpleti ouale cu deliciosul rezultat. Presarati deasupra piper negru macinat, lasati la rece cateva ore, sa se “aseze” aromele si apoi…petrecere frumoasa, nu?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.