12 iulie 2013

Mamaliga la cuptor cu cascaval

    Ingrediente

  • 1 l apa
  • 300-400 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 400 g cascaval
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 10 ramuri cimbru proaspat
  •  

    Cum se prepara mamaliga la cuptor cu cascaval?

    Inainte de a prepara mamaliga pregatiti rosiile, pe care le spalati bine si le taiati foarte putin “capacul”, in asa fel incat sa isi poata lasa sucul in timpul coacerii. Pregatiti si cascavalul, pe care il razuiti mai maricel si puneti la indemana si cimbrul proaspat. Porniti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu unt vasul in care veti pune mamaliga.
    Acum ca mai toate sunt pregatite preparati mamaliga. Puneti intr-o cratita mai mare 1l de apa si sarea. Cand incepe sa clocoteasca adaugati “in ploaie” jumatate din cantitatea de malai. Folositi un tel pentru a amesteca. Restul de malai il adaugati cate putin, nu neaparat pe tot, pana cand simtiti ca mamaliga este mai groasa. Amestecati rapid inca 2-3 minute dupa care o rasturnati in vasul pentru copt. Folositi o spatula sa o intindeti uniform in vas. Presarati cascavalul, puneti rosiile cherry si cimbrul  din loc in loc si presarati deasupra oregano si busuioc uscat. Lasati la cuptor aproximativ 15 minute, pana ce cascavalul se topeste si devine usor auriu.
    Cand s-a racit putin portionati si serviti. Pregatiti-va sa vi se puna intrebari despre aceasta reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.