- 1 kg fasole
- 3 cepe mari
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 1/2 telina mica
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita marar
- 1/2 lingurita menta uscata
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 8 linguri bulion
- sare si piper dupa gust
- Optional: afumatura
Ingrediente
Cum se prepara fasolea la cuptor
Ei bine, fasolea la cuptor necesita multa timp de preparare. In primul rand trebuie sa o lasati la inmuiat in apa rece cam 12 ore. O puteti pune la inmuiat dimineata, inainte sa plecati din casa iar seara cand va intoarceti sa o preparati. O fierbeti in doua ape si abia cand o puneti la fiert a treia oara puteti incepe prepararea propriu zisa. Pentru ca spuneam ca este o fasole scazuta, o puneti la fiert cu apa cat sa o acopere si putin peste (cam un centimetru). Cand da in clocot puneti legumele taiate marunt si le lasati sa fiarba pana ce acestea se inmoaie. Ii puneti apoi bulionul si condimentele, o lasati sa mai fiarba cateva minute iar apoi o puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade c. Cat timp va sta la cuptor fasolea se va prepara incet, boabele avand timp sa se imbibe cu sosul de rosii si cu aroma condimentelor.Daca doriti sa preparat varianta cu carne, inainte de a o pune la cuptor caliti putin carnea si apoi o puneti deasupra in fasole. Apoi lasati-le sa isi amestece aromele in timp ce sta la cuptor.
O puteti servi cu muraturi sau gogosari. Atat de bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.