6 iulie 2013

Salau cu legume

    Ingrediente

  • 5 bucati file de salau
  • 4 rosii
  • 2 ardei
  • 3 cartofi
  • 1/2 cana sos de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 legatura patrunjel/marar proaspat
  • lamaie
  • Salaul este un peste cu o carne alba si are un gust aparte, probabil datorita faptului ca acest peste prefera apele adanci si tulburi. Cand preparati salau aveti grija sa il curatati bine pentru ca adancimea apei in care sta presupune ascunzisuri in namol. Desigur, gustul este dulceag dar trebuie pregatit cu atentie inainte de preparare. O idee buna ar fi sa cumparati direct file de salau, pe care oricum trebuie sa le spalatii putin in apa rece dar macar sariti peste etapa curatarii de solzi.

    Cum se prepara salaul cu legume?

    Pentru o cina sanatoasa, fara prea multe calorii, vom prepara salaul la cuptor. Astfel, preincalziti cuptorul la 200 grade C, ungeti salaul file cu putin unt topit, presarati sare si piper si puneti pestele la copt pana ce devine usor auriu iar carnea este frageda.
    Cat timp pestele este in cuptor, feliati cartofii, taiati ardeii si rosiile si puneti-le pe gratarul electric sau pe o tigaie speciala pentru fript. Stropiti legumele cu putin ulei de masline si le lasati pe gratar pana ce prind culoarea aceea frumoasa iar mirosul ademenitor se imprastie de jur imprejur. Cand legumele sunt aproape gata, luati salaul si il puneti in aceeasi tigaie, pentru a-si trage putin din sucul lasat de rosii, mai ales.
    Serviti totul cat e cald, si cu putin sos de rosii, pentru a fragezi si mai mult carnea de salau. Presarati verdeata proaspata si poate ar fi bine sa aveti si lamaie aproape, in caz ca mancati cu pofta.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.