Supe Ciorbe

                                               Supa crema de legume cu usturoi





    Ingrediente

  • 1 lingura ulei masline
  • 3 morcovi medii, taiati cubulete
  • 1/2 conopida, taiata cubulete
  • 6 catei usturoi taiati fin
  • 2 buc de praz, taiat rondele
  • 1 varza mica
  • 400 g rosii in conserva
  • 3 linguri bulion
  • sare si piper dupa gust
  • 1 l apa
  • 4 felii paine
  • 2 lingurite unt
  • 3 catei usturoi pisati
  •  
    In general usturoiul nu este foarte folosit la supe sau la ciorbe dar aceasta supa cu influente spaniole face exceptie.
    Supa este extrem de hranitoare si de sanatoasa si daca o serviti si cu paine prajita si frecata cu usturoi e si mai bine. Atata doar ca ar trebui sa va asigurati ca si ceilalti mananca la fel de mult usturoi. Ii puteti convinge spunandu-le ca ii pazeste de raceala. Iar in traditiile populare, ii pazeste si de spirite rele.
    Toate legumele se pun la fiert, cu exceptia usturoiului, a conopidei, a morcovului si a prazului. Acestea se calesc separat, in ulei de masline. Cand legumele sunt fierte, le strecurati si le puneti in blender. Adaugati si legumele calite in tigaie, mixati bine de tot si transferati piureul in apa in care au fiert legumele. Amestecati si mai lasati pe foc 5-6 minute.
    Intre timp, taiati o bagheta, o ungeti cu unt si o frecati cu usturoi taiat marunt. O puneti la cuptor si o tineti pana ce devine crocanta si usor aurie.                                                          Pofta buna 
  •  
  •  
  •  
  •                             Supa de fasole verde
  •  
  •  



    Ingrediente

  • 450 de grame de fasole verde proaspata
  • 200 de grame de cartofi mijlocii curatati si taiati cubulete
  • 300 de grame de sunca taiata cubulete
  • 1 si 1/2 litri de apa rece
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 praz mare taiat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2-3 linguri de smantana
  • optional: carnati/ bacon
  •  Preparare:
    Spalati si curatati fasolea, apoi taiati-o in bucati mici. Caliti sunca la foc potrivit intr-o cratita de fonta pana cand devine maronie si crocanta. Puneti sunca pe un servetel  pentru a indeparta grasimea. Adaugati in aceeasi cratita morcovul taiat cubulete si prazul si caliti aproape 3 minute, pana cand devin moi.

    Adaugati usturoiul, amestecati putin si apoi puneti si fasolea. Turnati apoi apa rece peste legume, lasati totul pana aproape de fierbere, reduceti focul si acoperiti tigaia. Fierbeti timp de 30 de minute. Puneti si cartofii in tigaie si amestecati si mai lasati la fiert pentru inca 20 de minute pana cand devin si cartofii moi. Inainte de a servi supa, puneti si smantana si amestecati-o incet.
    La servire puteti sa adaugati si cateva rondele de carnaciori sau felii de bacon. Supa merge si mai bine cu o paine calda.



                         Supa crema de dovleac 






      Ingrediente

    • 3 cani dovleac razuit
    • 3 cani supa de legume
    • 1 cana lapte de cocos
    • 1 lingura unt
    • 1 lingura ulei masline
    • 1 ceapa mica
    • 2 linguri pasta curry rosu
    • sare si piper dupa gust
    • coriandru sau patrunjel proaspat pentru servire
    •  
      Aceasta supa crema de dovleac este extrem de gustoasa si asta pentru ca are un ingredient special, care o face atat de cremoasa: laptele de cocos.
      Se prepara astfel:dovleacul razuit se pune la blender si se face piure. Lasati-l deoparte si ocupati-va de ceapa, pe care o tocati solzisori. Puneti uleiul de masline la incins si adaugati untul. Cand s-a topit, puneti ceapa la calit. Amestecati cu o lingura de lemn iar cand ceapa devine transparenta adaugati pasta de curry si apoi supa de legume. Lasati sa fiarba 5 minute, adaugati piureul de dovleac, mai fierbeti inca 10 minute si apoi turnati in fir subtire laptele de cocos.Lasati la fiert inca 15 minute si potriviti spre final cu sare si piper. Serviti cu coriandru sau cu patrunjel proaspat, presarat deasupra. Supa e delicioasa! Incercati!



                 Supa crema de ciuperci




       
       

      Ingrediente

    • Pentru supa de pui:
    • 500 g carne pui
    • 1 ceapa mica
    • 1 morcov mare
    • 1 pastarnac
    • sare dupa gust
    • Pentru crema de ciuperci:
    • 250 g ciuperci proaspete
    • 2 linguri unt
    • 1 ceapa mica
    • 2 catei usturoi
    • sare si piper alb dupa gust
    • 2 linguri faina
    • 1 cana smantana
    • sare si piper negru dupa gust
    • patrunjel proaspat
    •  

      Cum se prepara supa crema de ciuperci?

      Trebuie sa incepeti prin a prepara baza, si anume supa de pui. Nu, nu veti folosi si carnea dar o puteti prepara pentru felul 2. Poate ceva la cuptor, cu legume?! Revenind la supa noastra, supa de pui se prepara puna la fiert carnea de pui cu o ceapa mica, un morcov si un pastarnac. Potriviti cu sare si lasati sa fiarba pana ce carnea este gata. Strecurati supa si o puneti intr-un bol.
      Spalati ciupercile, curatati-le de coaja si feliati-le. Sau le puteti pune si intregi, cum preferati. Intr-o cratita, puneti untul la topit si adaugati apoi ceapa si usturoiul taiate fin, potriviti cu sare si piper alb si apoi puneti si ciupercile. Amestecati usor si dati focul la mic cand ciupercile sunt moi. Cerneti faina, amestecati usor iar apoi turnati 2 cani de supa de pui, continuand sa amestecati bine de tot, pana ce supa devine cremoasa. Asigurati-va ca nu s-au format cocoloase iar apoi puneti si smantana. Potriviti cu sare si piper negru, daca o doriti mai consistenta puteti sa mai adaugati putina faina. Supa crema de ciuperci se serveste calda, cu patrunjel proaspat deasupra si cu o portie de crutoane langa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.