Supe Ciorbe
Supa crema de legume cu usturoi
Ingrediente
- 1 lingura ulei masline
- 3 morcovi medii, taiati cubulete
- 1/2 conopida, taiata cubulete
- 6 catei usturoi taiati fin
- 2 buc de praz, taiat rondele
- 1 varza mica
- 400 g rosii in conserva
- 3 linguri bulion
- sare si piper dupa gust
- 1 l apa
- 4 felii paine
- 2 lingurite unt
- 3 catei usturoi pisati
-
In general usturoiul nu este foarte folosit la supe sau la ciorbe dar aceasta supa cu influente spaniole face exceptie.
Supa este extrem de hranitoare si de sanatoasa si daca o serviti si
cu paine prajita si frecata cu usturoi e si mai bine. Atata doar ca ar
trebui sa va asigurati ca si ceilalti mananca la fel de mult usturoi. Ii
puteti convinge spunandu-le ca ii pazeste de raceala. Iar in traditiile
populare, ii pazeste si de spirite rele.
Toate legumele se pun la fiert, cu exceptia usturoiului, a conopidei,
a morcovului si a prazului. Acestea se calesc separat, in ulei de
masline. Cand legumele sunt fierte, le strecurati si le puneti in
blender. Adaugati si legumele calite in tigaie, mixati bine de tot si
transferati piureul in apa in care au fiert legumele. Amestecati si mai
lasati pe foc 5-6 minute.
Intre timp, taiati o bagheta, o ungeti cu unt si o frecati cu usturoi
taiat marunt. O puneti la cuptor si o tineti pana ce devine crocanta si
usor aurie. Pofta buna
-
-
-
- Supa de fasole verde
-
-
Ingrediente
- 450 de grame de fasole verde proaspata
- 200 de grame de cartofi mijlocii curatati si taiati cubulete
- 300 de grame de sunca taiata cubulete
- 1 si 1/2 litri de apa rece
- 1 morcov taiat cubulete
- 1 praz mare taiat marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 2-3 linguri de smantana
- optional: carnati/ bacon
- Preparare:
Spalati si curatati fasolea, apoi taiati-o in bucati mici. Caliti sunca
la foc potrivit intr-o cratita de fonta pana cand devine maronie si
crocanta. Puneti sunca pe un servetel pentru a indeparta grasimea.
Adaugati in aceeasi cratita morcovul taiat cubulete si prazul si caliti
aproape 3 minute, pana cand devin moi.
Adaugati usturoiul, amestecati putin si apoi puneti si fasolea.
Turnati apoi apa rece peste legume, lasati totul pana aproape de
fierbere, reduceti focul si acoperiti tigaia. Fierbeti timp de 30 de
minute. Puneti si cartofii in tigaie si amestecati si mai lasati la
fiert pentru inca 20 de minute pana cand devin si cartofii moi. Inainte
de a servi supa, puneti si smantana si amestecati-o incet.
La servire puteti sa adaugati si cateva rondele de carnaciori sau felii de bacon. Supa merge si mai bine cu o paine calda.
Supa crema de dovleac
Ingrediente
- 3 cani dovleac razuit
- 3 cani supa de legume
- 1 cana lapte de cocos
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei masline
- 1 ceapa mica
- 2 linguri pasta curry rosu
- sare si piper dupa gust
- coriandru sau patrunjel proaspat pentru servire
-
Aceasta supa crema de dovleac este extrem de gustoasa si asta pentru
ca are un ingredient special, care o face atat de cremoasa: laptele de
cocos.
Se prepara astfel:dovleacul razuit se pune la blender si se face
piure. Lasati-l deoparte si ocupati-va de ceapa, pe care o tocati
solzisori. Puneti uleiul de masline la incins si adaugati untul. Cand
s-a topit, puneti ceapa la calit. Amestecati cu o lingura de lemn iar
cand ceapa devine transparenta adaugati pasta de curry si apoi supa de
legume. Lasati sa fiarba 5 minute, adaugati piureul de dovleac, mai
fierbeti inca 10 minute si apoi turnati in fir subtire laptele de
cocos.Lasati la fiert inca 15 minute si potriviti spre final cu sare si
piper. Serviti cu coriandru sau cu patrunjel proaspat, presarat
deasupra. Supa e delicioasa! Incercati!
Supa crema de ciuperci
Ingrediente
- Pentru supa de pui:
- 500 g carne pui
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- sare dupa gust
- Pentru crema de ciuperci:
- 250 g ciuperci proaspete
- 2 linguri unt
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- sare si piper alb dupa gust
- 2 linguri faina
- 1 cana smantana
- sare si piper negru dupa gust
- patrunjel proaspat
-
Cum se prepara supa crema de ciuperci?
Trebuie sa incepeti prin a prepara baza, si anume supa de pui. Nu, nu
veti folosi si carnea dar o puteti prepara pentru felul 2. Poate ceva
la cuptor, cu legume?! Revenind la supa noastra, supa de pui se prepara
puna la fiert carnea de pui cu o ceapa mica, un morcov si un pastarnac.
Potriviti cu sare si lasati sa fiarba pana ce carnea este gata.
Strecurati supa si o puneti intr-un bol.
Spalati ciupercile, curatati-le de coaja si feliati-le. Sau le puteti
pune si intregi, cum preferati. Intr-o cratita, puneti untul la topit
si adaugati apoi ceapa si usturoiul taiate fin, potriviti cu sare si
piper alb si apoi puneti si ciupercile. Amestecati usor si dati focul la
mic cand ciupercile sunt moi. Cerneti faina, amestecati usor iar apoi
turnati 2 cani de supa de pui, continuand sa amestecati bine de tot,
pana ce supa devine cremoasa. Asigurati-va ca nu s-au format cocoloase
iar apoi puneti si smantana. Potriviti cu sare si piper negru, daca o
doriti mai consistenta puteti sa mai adaugati putina faina. Supa crema
de ciuperci se serveste calda, cu patrunjel proaspat deasupra si cu o
portie de crutoane langa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.