- 5 linguri unt
- 6 cepe medii
- 8 cani supa (la alegere)
- 1 frunza dafin
- felii de paine prajita
- 1 1/2 cana cascaval razuit
- sare dupa gust
- piper alb dupa gust
- cimbru proaspat
Ingrediente
Se prepara astfel: se pune ceapa tocata la calit, in untul deja incins. Se lasa la calit timp de 20-30 de minute, dar amestecati constant, ca sa nu se lipeasca, si tot timpul sa aveti vasul acoperit cu un capac. Turnati supa peste ceapa, adaugati sarea, piperul alb si foaia de dafin si lasati supa sa fiarba pentru o ora. Ceapa se va topi si aromele se vor raspandi prin casa. Cand e gata, turnati supa in castronele ceramice, care pot fi bagate la cuptor. Pentru fiecare castronel pregatiti felii de paine prajita. Puneti feliile de paine deasupra si presarati cascavalul. Puneti castronelele la cuptor pana ce cascavalul se topeste si e auriu si apetisant si serviti cu o crenguta de cimbru proaspat.
Foarte gustoasa! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.