6 iulie 2013

Supa de ceapa









    Ingrediente

  • 5 linguri unt
  • 6 cepe medii
  • 8 cani supa (la alegere)
  • 1 frunza dafin
  • felii de paine prajita
  • 1 1/2 cana cascaval razuit
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
  • cimbru proaspat
Chiar daca pentru francezi supa de ceapa este un fel de mancare pretios, care se serveste in marile restaurante, pentru restul lumii este o supa hranitoare si sanatoasa.
Se prepara astfel: se pune ceapa tocata la calit, in untul deja incins. Se lasa la calit timp de 20-30 de minute, dar amestecati constant, ca sa nu se lipeasca, si tot timpul sa aveti vasul acoperit cu un capac. Turnati supa  peste ceapa, adaugati sarea, piperul alb si foaia de dafin si lasati supa sa fiarba pentru o ora. Ceapa se va topi si aromele se vor raspandi prin casa. Cand e gata, turnati supa in castronele ceramice, care pot fi bagate la cuptor. Pentru fiecare castronel pregatiti felii de paine prajita. Puneti feliile de paine deasupra si presarati cascavalul. Puneti castronelele la cuptor pana ce cascavalul se topeste si e auriu si apetisant si serviti cu o crenguta de cimbru proaspat.
Foarte gustoasa! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.