- 4 cartofi rotunzi
- 1 rosie mare
- 100 g branza
- 50 g cascaval razuit
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
Ingrediente
Cum se prepara cartoful copt umplut?
Cartoful se coace in coaja, asa ca trebuie neaparat sa fie spalati foarte bine. Incercati sa alegeti cartofii mai rotunzi, pentru ca sunt mai usor de umplut si stau mai bine la copt. Dupa ce ati spalat cartofii ii crestati foarte putin in partea de sus, in X. Ii puneti la copt, in cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Ii tineti mai intai aproximativ 50 de minute. Scoateti-i din cuptor si adanciti crestatura facuta la inceput. Aveti grija insa sa nu ii taiati prea mult si sa se rupa. Cu o lingurita scobiti putin la suprafata si scoateti din miez, cam 1 cm. Pasati miezul de cartof pana devine piure si amestecati-l cu branza. Puteti folosi o branza mai tare sau o crema de branza, daca vreti sa fie mai fini. Umpleti fiecare cartof cu 2 lingurite de piure cu branza si puneti deasupra o feliuta de rosie, pe care o apasati usor in interior. Reintroduceti cartofii la cuptor pentru inca 10 minute. Presarati deasupra lor putin rozmarin uscat si cascaval razuit.Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.