- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu
- 10 ciuperci Champignon proaspete
- 6 rosii cherry
- 1 fir ceapa verde
- 3-4 oua
- sare si piper dupa gust
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 2 linguri ulei masline
-
Cum se prepara ouale ochiuri pe pat de legume?
Se prepara usor si fara prea multe vase de folosit sau de spalat dupa aceea. Inca un motiv de bucurie ca nu vom petrece prea mult timp dimineata in bucatarie. Se toaca ardeii in fasii subtirele, rosiile cherry se injumatatesc, ceapa se toaca marunt, inclusiv frunzele, iar ciupercile se taie in jumatate. Puneti o lingura de ulei de masline la incins in tigaie iar apoi adaugati legumele. Incercati sa puneti rosiile mai la suprafata. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand, pana ce legumele sunt usor calite. Urmeaza sa puneti si ouale. Faceti putin loc in mijlocul tigaii si turnati cealalta lingura cu ulei de masline. Spargeti repede ouale si puneti-le in spatiul gol, in ulei. Acoperiti din nou cu capacul si dati focul mai mic, pentru ca ouale ochiuri sa se faca bine. Cand albusul e aproape gata, luati ochiurile cu o spatula, puneti legume din nou in locul golit anterior si puneti ochiurile la loc pe patul de legume. Acoperiti din nou tigaia cu capacul si mai lasati cateva minute pana ce ochiurile par facute. Presarati sare, piper si condimentele uscate.
12 iulie 2013
Oua ochiuri pe pat de legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.