16 aprilie 2012

Tagliatelle de casa reteta usoara


Ingrediente pentru 2 portii:
2 oua
2 linguri ulei de masline
faina cat cuprinde
sare

Se pune faina intr-un castron sau pe masa de lucru. Se face o groapa iar in mijloc se pun ouale uleiul de masline si sarea.
Se framanta bine adaugand faina pana cand aluatul devine nelipicios  si neted la suprafata. Aluatul rezultat se pune in folie de plastic si se aseaza in frigider pentru 30-40 de minute pentru a se odihni.
Se scoate si se intinde cat mai subtire posibil. Se taie in 2-4 in functie de marimea foii si se ruleaza punand putina faina pentru a nu se lipi. Apoi se taie cu un cutit bun(asta in caz ca nu aveti un aparat de taiat paste). Fasiile se desfac si se lasa la uscat.Se pot pastra in cuptor 3-4 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.