16 aprilie 2012

Pesto de casa

Ingrediente:
busuioc un manunchi
50g seminte de pin(pinoli) eu am pus alune neprajite,nesarate
miezul de la 3 nuci 
2-3 catel usturoi
50g parmezan
un cubulet unt
ulei de maline extra vergine 3-5 linguri


                                   Mod de preparare:
Se spala busuiocul bine si se usuca pe un prosop de bucatarie, prin tamponare. Intr-un robot de bucatarie se mixeaza: semintele de pin, parmezanul si catelul de usturoi.

Se adauga busuiocul,putin cate putin,uleiul,iar la sfarsit cubuletul de unt. Aceasta operatie nu trebuie sa dureze mai mult de 1-2 minute.

Cu acest pesto se poate condimenta pasta,se pot umple rosii,se poate adauga in salatele de vara. Va rezulta o pasta omogea, foarte gustoasa, daca doriti condimentati cu putina sare (doar daca parmezanul nu este foarte sarat.
Se pastreaza la frigider in borcan cu ulei de masline deasupra si inchis ermetic.
Va doresc pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.